NIEUW-LEKKERLAND – In de vroege morgen van maandag 14 augustus 2017 heeft in de Dorpslaan Nieuw-Lekkerland een papiercontainer in brand gestaan. De klikobrand sloeg over naar een schuur. De brand werd rond 05.30 uur ontdekt door een man die zijn hond aan het uitlaten was. De man wist de twee kliko’s die naast de brandende bak stonden, op tijd weg te halen en ondernam zelf een bluspoging met een brandblussertje. Niet veel later kwam de brandweer met spoed ter plaatse om het vuur verder te doven.

De vlammen bleken overgeslagen te zijn naar een geïsoleerde schuur. Om goed te kunnen blussen, moest een aantal planken van de schuur worden weggebroken. Na een uur was de brand onder controle en kon de brandweer terug naar de kazerne.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Foto’s: Stefan van Aarle en Peter Stam.