ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus 2017 een 26-jarige man uit Alblasserdam aangehouden voor het beledigen van agenten. Even na 02.00 uur ontstond er enige onrust in het uitgaansgebied. Agenten werden uitgescholden en nageroepen en onderling was er ‘gedoe’. Een politiehond en de lange wapenstokken moesten er aan te pas komen om de betreffende personen naar huis te krijgen.

Een 26-jarige Alblasserdammer schold daarbij agenten uit voor Joden, homo’s en hufters. Voor al deze woorden gebruikte hij het bekende K-woord als bijvoeglijk naamwoord. De man werd op de Plantageweg in de boeien geslagen. “Agenten zijn wel wat gewend, maar het houdt een keer op,” motiveert politiewoordvoer Gijs van Nimwegen de aanhouding.

Doorsnee zaterdagavond
Een specifieke aanleiding voor het ‘gedoe’ was er volgens Van Nimwegen niet. De zegsman vertelt: “Het was zaterdagavond / zondagochtend. Veel mensen zijn dan zo dronken als een aap en die gaan dan vervelend doen. In dit geval was het ook weer het gebruikelijke uitgaansgedoe. Op de Dam is het ieder weekend dan wel bijna ieder weekend raak. Ik durf het wel een doorsnee zaterdagavond te noemen.”

Brand
Later in de nacht werd afval naast het pand van Montana aan de Van Eesterensingel in brand gestoken. Ook werd er een aantal fietsenrekken omver getrokken. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de brandstichting bij Montana te maken kan hebben. Het telefoonnummer dat hiervoor gebruikt kan worden is 0900-8844.