NIEUW-LEKKERLAND – Een partytent bij de Rehobothkerk aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland is in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus 2017 in brand gestoken. De tent was opgezet voor de Vakantie Bijbel Week (VBW) die deze week plaatsvindt in het Lekdorp. De brand werd rond 02.10 uur ontdekt. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Daarmee werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar de kerk.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de brandstichting te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Wijk Middelweg
De Vakantie Bijbel Week in Nieuw-Lekkerland is van 14 tot 18 augustus. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar uit wijk ‘Middelweg’ zijn welkom in de Rehobothkerk en school de Wegwijzer. De organisatie laat weten: “Het wordt een leuke, actieve week met het thema (t)Op Survival! We willen er een onvergetelijke week van maken. Er worden verhalen uit de bijbel verteld, we gaan zingen en er wordt geknutseld. De tieners hebben dit jaar een extra leuk programma. Op hun eigen basiskamp gaan ze ontwerpen en bouwen en dat wordt ook uitgeprobeerd op het water met een race tegen elkaar.”

De hele week rijdt de bakfiets en trapfiets door de wijk. Jeannette den Ouden van de organisatie vertelt: “Zorg dat je om 9 uur bij de halte aan de kruising van de Middelweg of bij het speeltuintje aan de Roerdomp staat, zodat je mee kunt lopen. De ochtenden duren van 9.15 tot 11.45uur. Op vrijdag zijn alle ouders en belangstellende vanaf 11.30uur welkom om de week af te sluiten. Woensdag morgen zijn er vanaf 10uur spelletjes op het sportveld en ’s avonds wordt er voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder om 19uur een volleybaltoernooi gehouden in de speeltuin te Kinderdijk.”

Wijk Dorp
Alle kinderen van 4-12 jaar uit wijk Dorp zijn welkom in en om ‘Onder de Wiek’, Torenmolen 1. Jeannette den Ouden van de organisatie vertelt: “Ook dit jaar rijden vanaf 9.15 uur een oude tractor en de oude brandweerwagen door de wijk. In de wijk verspreid zal er een aantal haltes zijn. Je kunt bij een halte wachten en met elkaar naar ‘Onder de Wiek’ komen. We komen bij elkaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. We beginnen om 9.45 uur en stoppen om 12.00 uur. Het thema van de week is ‘Op reis!’. Rond dit thema gaan we van alles doen. Voor de tieners is er in een tent achter ‘Onder de Wiek’ een apart programma met onder andere leuke spellen. Zoals al jaren de gewoonte is, is er dit jaar op maandag weer voor alle kinderen een lekker ijsje. Op vrijdagavond 18 augustus van 19.00-20.00 uur is er in ‘Onder de Wiek’ nog een bijeenkomst waar ook ouders en opa’s/oma’s mogen komen. Na afloop is er nog tijd voor ontmoeting met koffie, thee, limonade en iets lekkers. Zondagmorgen 20 augustus is er van 9.55-11.30 uur in de Dorpskerk, Lekdijk 118 nog een afsluitende dienst. Ook daar is iedereen welkom.”