ALBLASSERDAM – Een zeiljacht heeft zaterdag 12 augustus 2017 enige tijd klem gezeten onder de klep van de Brug over de Noord bij Alblasserdam. De stuurman negeerde het rode licht en wilde met zijn vaartuig nog onder de al sluitende brugklep varen. Dat kwam hem duur te staan. De mast van het jacht raakte de brugklep. De sluiting werd direct gestopt, zodat het jacht niet door de klep onder water gedrukt zou worden. Vanaf de Waterbus werd het voorval gezien. De Waterbus voer naar de betreffende locatie, zodat er reddend opgetreden zou kunnen worden, mocht het misgaan.

Nadat de brugklep weer omhoog werd gedaan, raakte het jacht los en kon het verder varen. Rijkswaterstaat heeft tegen de stuurman een proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het rode licht. De stuurman krijgt binnenkort een boete op de mat.

Rolph, verkeersleider/OVD-Water bij Rijkswaterstaat op de Regionale Verkeerscentrale Dordrecht laat weten dat de schade aan de brug en aan het jacht meevallen.