ALBLASSERDAM – Bij Scouting Alblasserdam wordt donderdagavond 10 augustus 2017 een bijeenkomst gehouden naar aanleiding van het overlijden van de leden Martijn Scheepers (28) uit Alblasserdam en Kimberley Capelle (21) uit Nieuw-Lekkerland. De scouting laat weten: “De afgelopen dagen hebben we gemerkt dat dit niet alleen onze Scoutinggroep raakt, maar ook veel mensen in Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en de regio. De steun en lieve woorden die we van alle kanten krijgen, helpen ons deze onwerkelijke gebeurtenis een plekje te geven.”

“Scouting Alblasserdam wil eenieder de mogelijkheid bieden om uiting te geven aan zijn of haar medeleven. Daarom wordt, voor iedereen die hier behoefte aan heeft, op donderdagavond 10 augustus van 20:00 uur tot 22:00 uur, het clubgebouw van de scouting aan de Savornin Lohmanweg opengesteld.

Fiets en pendeldienst
De scouting van Alblasserdam vraagt vanwege de te verwachten drukte om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Er zijn extra fietsenrekken om alle fietsen veilig te kunnen stallen. Voor mensen die toch met de auto willen komen, is er parkeergelegenheid op het Wilgenplein. Van 19:30 – 22:00 uur rijdt er een pendeldienst om mensen naar het clubgebouw te brengen.

Ardennen
Martijn en Kimberley kwamen afgelopen maandag, 7 augustus 2017, om bij een auto-ongeluk in de Belgische Ardennen. Het ongeval gebeurde in de ochtend op de N89 tussen Samrée en La Roche-en-Ardenne. Martijn en Kimberley zaten samen met twee andere leden van de scouting in een auto en kwamen in botsing met een busje. Ze overleden ter plekke.

Weer thuis
De bestuurster en een vierde inzittende van de auto (19 en 20 jaar werden per helikopter naar het Universitair Ziekenhuis in Luik gebracht. Zij zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en zijn weer thuis. De scouts waren sinds zaterdag in België op kamp.

Openbaar
De bijeenkomst van donderdagavond heeft een ‘openbaar karakter’. Eenieder die er behoefte aan heeft, is welkom om langs te komen, met uitzondering van journalisten. “Dit in verband met de privacy van de bezoekers,” zo laat de Alblasserdamse scouting weten. Later op de avond zal er door Scouting Nederland een verslag worden gestuurd.