ALBLASSERWAARD – Peter de Waard (58) uit Nieuw-Lekkerland wordt met ingang van 15 augustus voorzitter van Molenstichting SIMAV (Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenland) te Streefkerk. De Waard is de opvolger van Teus van Gelder uit Nieuwpoort. Van Gelder – toen nog vicevoorzitter – werd in november door het bestuur tot voorzitter benoemd. Dat gebeurde na het aftreden van C.J.M. de Bruin uit Papendrecht.

Het Algemeen Bestuur van Molenstichting SIMAV benoemde De Waard vorige maand in de vacature. Het Dagelijks Bestuur verdeelt reglementair onderling de functies. De Waard accepteerde het verzoek om het voorzitterschap op zich te nemen. Teus van Gelder is nu weer vicevoorzitter; in die hoedanigheid is hij ook voorzitter van de PR Commissie van de Molenstichting.

De overige bestuursfuncties worden vervuld door Henk Bovekerk uit Noordeloos (secretaris) Henk van Dieren uit Lexmond (penningmeester) en Piet Vergouwe uit Streefkerk (technische zaken). Eind dit jaar ontstaat een nieuwe vacature in het bestuur, omdat Bovekerk er na 15 jaar mee stopt. Het bestuur is op zoek naar een opvolger.

De Molenstichting SIMAV is voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het historische erfgoed te beheren. Er is veel hulp nodig om de molens in het polderlandschap in goede staat draaiende te houden. Denk daarbij aan bestuurders en commissieleden zoals secretarieel, bouwtechnisch, ICT en promotie. SIMAV werkt al met 65 vrijwilligers. De stichting zoekt extra deskundigheid op veel terreinen. Wie ook zou willen bijdragen aan dit werk, kan contact opnemen via bestuur@simav.nl . Informatie over Molenstichting SIMAV is te vinden op www.simav.nl.

Vertrekkend en komend voorzitter: Teus van Gelder (links) en Peter de Waard. Foto: Cees van der Wal.