ALBLASSERDAM – De bewoners van de Willem Dreeshof in Alblasserdam zijn zaterdag 5 augustus 2017 een petitie gestart om de gemeente over te halen de straat op te hogen. Een aantal bewoners klaagt al jaren over de (te) lage straat. Garages zouden hierdoor niet gebruikt kunnen worden en ook zou er overlast zijn door te hoge opstapjes.

 

“Nu blijkt dat na de werkzaamheden van Stedin de straat alleen gerepareerd wordt. Met de petitie willen wij de gemeente overtuigen om de straat alsnog op te hogen,” zo laten buurtbewoners weten. 

Buurtbewoonster Antoinette Smit vertelt: “Na een flinke regenbui wonen we niet alleen aan de achterzijde aan het water, maar wonen we ook aan de voorzijde aan het water. Het is ook niet zo gek dat de straat flink verzakt is met al dat vrachtverkeer dat door de straat komt voor de winkels. De laad -en losplaats aan de zijkant van de Touwbaan is blijkbaar voor de sier.”

De petitie is hier te zien en te ondertekenen en zal binnenkort bij de gemeente ingediend worden. Inmiddels is de petitie ruim dertig keer ondertekend.

Foto: Google Earth / 2009.