ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans verhuist binnenkort met zijn gezin van Dordrecht naar Alblasserdam. Dat meldt de burgervader deze week in zijn column op de website van de gemeente. Paans woonde in de afgelopen veertien jaar in Dordrecht (Dubbeldam) en beloofde bij zijn installatie als burgemeester in 2015 dat hij op zoek zou gaan naar een huis in Alblasserdam. Recent ondertekenden hij en zijn vrouw het koopcontract voor een nieuwe woning in het dorp.

Paans schrijft: “Ons woonhuis is verkocht. Veertien jaar geleden schreven wij ons als belangstellenden in voor een nieuwbouwplan in Alblasserdam. Recent ondertekenden mijn vrouw en ik het koopcontract voor onze toekomstige woning op die plek. In het dorp met karakter waar ik me al sinds 1976 thuis voel. Stap voor stap leven we toe naar het moment dat we ons allemaal thuis zullen gaan voelen in ons nieuwe huis. Maar er moet nog veel gebeuren voordat het zo ver is: heien, metselen, timmeren en tegelen. Stap voor stap wordt er gewerkt aan het stevige fundament onder ons nieuwe ‘thuis’.”

In de Gemeentewet is bepaald dat een burgemeester woonachtig moet zijn in zijn gemeente. De gemeenteraad kan daar ontheffing voor verlenen. Aanvullend kan de Commissaris van de Koning nog een aantal keer ontheffing verlenen. Afgelopen jaar liet de Commissaris van de Koning weten dat Paans ook in 2017 met zijn gezin in Dordt mag blijven wonen. Overigens huurt burgemeester Paans vanaf augustus 2015 wel een eigen appartement in Alblasserdam, zodat hij al een deel van de tijd in het dorp kan verblijven.

De hele column van Paans, met ‘thuis’ als thema, is hier te lezen.