ALBLASSERDAM – Emeritus predikant Wim Bevelander uit Alblasserdam is deze week op zestigjarige leeftijd overleden. Dat meldt het Reformatorische Dagblad. Dominee Bevelander werd in 1957 geboren in Oud-Vossemeer en werd na een opleiding theologie in 1993 predikant van de hervormde gemeente in Rijswijk. Vanaf 2003 stond hij in Alblasserdam in de Ichthuskerk. Zeven jaar later vertrok hij naar Enter.

Eind 2015 bleek dat Bevelander ernstig ziek was. In het ziekenhuis werd slokdarmkanker met uitzaaiingen bij hem vastgesteld. Hierop ging de predikant met vervroegd emeritaat en verhuisde naar Alblasserdam.

Dominee Bevelander wordt zaterdag 5 augustus 2017, na een dienst in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein, begraven op de begraafplaats aan de Kerkstraat in Alblasserdam.

Foto: Cees van der Wal.