ALBLASSERDAM – Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alblasserdam heeft vrijdag 28 juli 2017 enige tijd bekneld gezeten in de cabine van zijn gekantelde vrachtwagen. De Damdorper reed voor het bedrijf G. M. Damsteegt uit Oud-Alblas met een lading grond en kantelde op de A27 bij Lexmond na een uitwijkmanoeuvre. De vrachtwagen viel tegen de vangrail. Van de cabine bleef niet veel over.

Politie, brandweer en ambulance werden opgeroepen om hulp te verlenen aan de beknelde chauffeur. De Alblasserdammer is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen lijken mee te vallen.

De politie zoekt uit hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Update

De chauffeur is inmiddels weer thuis. Een collega van de man laat weten: “Hij is bont en blauw en heeft een paar gekneusde ribben en een gebroken pols. Als je ziet hoe de cabine er uit zag heeft hij echt een engeltje op zijn schouder gehad.”

Foto’s: Sem van der Wal.