ALBLASSERDAM – Een 56-jarige man uit Papendrecht is dinsdagochtend 25 juli 2017 gewond geraakt, nadat hij met zijn mountainbike over de kop ging langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam. De man fietste richting Alblasserdam. Vanuit tegenovergestelde richting reed een fietser. Op de hoek van de loods zagen de twee elkaar. De Papendrechter remde zo hard, dat hij over de kop ging en met zijn hoofd op straat terecht kwam. De andere man reed, nadat hij zag dat er hulp voor meneer was, door. Zijn identiteit is nog onbekend.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De vijftiger is met een flinke hoofdwond en een paar schaafwonden per ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht voor verder onderzoek en verdere behandeling. De fiets van de man is door de politie thuisgebracht.

Doorfietser
De politie heeft nog naar de ‘doorfietser’ gezocht, maar heeft de man niet meer kunnen vinden. De politie komt graag alsnog in contact met de man die doorfietste.

De vrouw van het slachtoffer zegt het belachelijk te vinden dat de fietser is doorgereden: “Volgens de politie gebeuren er op die hoek veel ongelukken. Misschien hebben in dit geval beiden of geen van beiden schuld, maar ongeacht wie zijn fout het is: je laat een mens niet liggen. Voor hetzelfde geld had hij zijn nek gebroken. Doorrijden zonder naar je medemens te kijken vind ik belachelijk.”

Melden
De betreffende fietser, waarvan het signalement inmiddels bekend is bij de politie, kan zich alsnog bij de politie melden via het nummer 0900-8844.