ALBLASSERDAM – Een stomdronken man is vrijdagavond 21 juli 2017 overboord geslagen op de Rivier de Noord bij Alblasserdam. Dat meldt gezagvoerder Arco van Rijkswaterstaat. De man had in Dordrecht veel te veel alcohol gedronken en wilde met zijn boot van Dordt naar Rotterdam varen. Vrienden van de man vonden dit onverantwoord en seinden de meldkamer in.

Bij de Brug over de Noord bij Alblasserdam ging de man overboord. Twee vissers en Rijkswaterstaat schoten te hulp. Bij de aanlegplaats van de Waterbus werd de man door Rijkswaterstaat overgedragen aan ambulancepersoneel.

Omdat de beschonken man agressief deed, werd de ambulance door de politie begeleid naar het ziekenhuis in Dordrecht.

De boot is op sleeptouw genomen door de mannen van de RWS21 van Rijkswaterstaat. Gezagvoerder Arco bedankt de twee vissende mannen voor hun hulp.

Foto’s: Arco en Peter Stam.