Jongens slachtoffer van pesterijen bij Lammetjeswiel; moeder / zus zoekt getuigen
ALBLASSERDAM – Twee jongens van 9 jaar oud zijn dinsdag 18 juli 2017 tussen 16.00 en 17.00 uur in recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam slachtoffer geworden van pesterijen. Dat stelt zus / moeder Ilja uit Alblasserdam op Facebook. “Mijn broertje is meegesleurd het water in. Ze hebben hem het gevoel gegeven hem te verdrinken, door hem meerdere malen onder water te houden. Ze hebben zelfs op zijn hoofd gestaan. Daarna zijn mijn broertje en mijn zoontje bekogeld met stenen,” aldus Ilja die op zoek is naar getuigen.

Ten einde raad
Ilja vervolgt: “Mijn zoon en broertje werden belaagd door pesters van school. Mijn zoon gaat vanaf de meivakantie al niet meer naar school, juist vanwege die pesterijen. De pesters kwamen zelfs thuis om hem op te zoeken. Dit was de eerste keer sinds maanden dat hij weer eens alleen buiten durfde te spelen; samen met mijn broertje. Ik ben echt ten einde raad.”

Verhuizen
“Zelf zie ik bijna geen andere oplossing meer dan verhuizen. omdat mijn kind zich in deze omgeving niet veilig kan bewegen. Ik sta niet meer voor mezelf in wanneer ik dit tuig tegen kom of wanneer er weer wat gebeurt,” zo laat de Alblasserdamse weten.

Getuigen gezocht
Inmiddels is de politie ingeschakeld en wacht Ilja op de inzet van één van de wijkagenten van het dorp. Ook wil de moeder / zus van de twee 9-jarigen aangifte gaan doen tegen de pestende kinderen. “Ik wil daarom graag weten of iemand dinsdagmiddag iets heeft gezien. Ik zoek getuigen om over te gaan tot aangifte. Hopelijk stopt het dan eindelijk.”

Tips
Tips over de pesterijen zijn welkom bij de wijkpolitie via het nummer 0900-8844. Per mail kan ook via info@alblasserdamsnieuws.nl (Wordt, tenzij bezwaar, doorgestuurd naar de politie)

 

 

In september luidde moeder Ilja ook al eens de noodklok naar aanleiding van pesterijen.