HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op het bedrijventerrein in Hendrik-Ido-Ambacht, net over de Alblasserdamse Brug, is zaterdag 15 juli 2017 een vermoedelijk drugslab aangetroffen, nadat zich een explosie had voorgedaan. In het bedrijfspand aan het Noordeinde ontstond in de ochtend een explosie en brand. Of de explosie een gevolg was van de brand of andersom, is nog onbekend. De politie heeft enkele minuten na de explosie twee mannen aangehouden. Niemand raakte gewond.

Brandweer en politie waren er snel bij na de melding van de explosie. Meteen sprak de politie met getuigen en konden er twee mannen worden aangehouden. Vermoedelijk is er nog een derde op de vlucht.

De hulpdiensten zetten het terrein af en de brandweer begon met blussen. Het vuur was snel onder controle. Even later kwamen de forensische opsporingsdiensten naar het terrein voor onderzoek. Na het meten van gevaarlijke stoffen, konden zij het terrein op en blijkt het vermoedelijk te gaan om een drugslab. Er is een onderzoek gestart.

De twee mannen, van 33 en 64 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten nog vast.

Meer foto’s zijn te vinden op ZHZActueel.nl.