ALBLASSERDAM – De Vakantie Bijbel Week (VBW) die deze week wordt gehouden in Alblasserdam, is door een recordaantal bezoekers bezocht. Maandag kwamen er 269 kinderen op af. Een dag later waren dat er 270 en woensdag kwamen er 271 basisschoolleerlingen af op de gratis feestweek die plaatsvindt in Landvast.

De kinderen genieten samen van spellen, knutsels en zingen. Verder wordt er een bijbelverhaal verteld. Donderdag kunnen kinderen van 09.30 tot 11.30 terecht in Landvast. Donderdagavond 13 juli vindt van 19.00 – 20.15 uur de slotavond plaats met poppentheater in Landvast.  Zondag 16 juli van 9.30 – 11.00 is er een welkomstdienst in de Grote Kerk aan het Cortgene. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Thema
Elk jaar staat tijdens de VBW een thema centraal. Dit jaar is het thema: (T)OP Survival! Elke dag horen de kinderen een Bijbelverhaal waarbij een survivalattribuut een belangrijke rol heeft. Een kompas, routekaart, stevig touw en een verrekijker.

Theater
Donderdagavond 13 juli is er een slotavond. Daarvoor zijn alle kinderen met hun broertjes, zusjes, ouders en grootouders van harte uitgenodigd. Dit jaar staat er een spannende theatervoorstelling van poppenspeelster Carla Vis op het programma. De avond begint om 19.00 en duurt tot ongeveer 20.15 uur.

Welkomstdienst
Zondag 16 juli, is er om 9.30 een speciale VBW-kerkdienst in de Grote Kerk in Alblasserdam (Cortgene). De dienst sluit aan bij het thema van de VBW en alle kinderen zingen het themalied.

Meer informatie is hier te vinden.

Foto’s: VBW.