ALBLASSERDAM – De 20-jarige A. A. uit Alblasserdam is deze week veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van anderhalve maand voor uitgaansgeweld op de Dam in Alblasserdam. De Damdorper, die al vaker is veroordeeld voor geweld, ging op 5 maart 2016, samen met vrienden, twee personen te lijf. Dit gebeurde bij café The Abbey en op de Dam.

Geschopt en geslagen
Het geweld bestond volgens justitie uit duwen, vastpakken, slaan, stompen in het gezicht van W.D.. Dit geweld ging volgens het OM ook nog door terwijl slachtoffer 1 al weerloos op de grond lag. Verder zou er geschopt en getrapt zijn tegen het lichaam van het slachtoffer1. Slachtoffer 2, O. S. zou meermalen in het gezicht zijn geslagen en gestompt. S. hield daar een afgebroken voortand aan over.

Eerder veroordeeld
In september 2015 werd A. door de kinderrechter veroordeeld tot onder meer een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur, met een proeftijd van twee jaar. Het Openbaar Ministerie eiste dat deze straf ten uitvoer gelegd zou worden, zoals dat in 2015 was ‘beloofd’.

Uitspraak
De rechter veroordeelde A. tot een werkstraf van 60 uur en tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 45 dagen. Daarnaast werd de twintiger veroordeeld tot de 40 uur werkstraf, die hem in 2015 was beloofd als hij weer de fout in zou gaan. In het totaal moet de man 100 uur werken. Mocht de man binnen twee jaar wéér de fout in gaan, kan hij bovenop de straf die dan zal volgen een gevangenisstraf van 45 dagen tegemoet zien. Als de Alblasserdammer zich wel weet te gedragen, zal hij niets van de voorwaardelijke gevangenisstraf merken.

Verbetering
De Damdorper, die inmiddels behandeld wordt voor zijn agressieproblematiek, beloofde zijn gedrag te gaan verbeteren.