ALBLASSERDAM – De gemeente heeft de Drank –en Horecavergunning, de exploitatievergunning en de aanwezigheidsvergunning van café ’t Stekkie op de Dam in Alblasserdam ingetrokken. Vanaf maandag 10 juli  2017 moet eigenaar Jan Buijs de deuren van zijn zaak gesloten houden. Dat bevestigt gemeentewoordvoerster Monique Boer vrijdag 7 juli naar aanleiding van berichtgeving hierover in het Algemeen Dagblad (De Dordtenaar).

Volgens woordvoerster Boer is ‘een opeenstapeling van incidenten’ er de oorzaak van dat alle drie de vergunningen zijn ingetrokken. “Op basis van de politierapporten en op grond van de handhavingsmatrix heeft de burgemeester maatregelen moeten treffen. De eigenaar is vorige week op de hoogte gesteld van de maatregel.”

Vechtpartijen
In de afgelopen periode was er een aantal keer ‘gedoe’ in de horecagelegenheid. De politie heeft diverse keren op moeten treden bij vechtpartijen. Boer: “Op een gegeven moment moeten er dan maatregelen genomen worden. Er is een zienswijzegesprek geweest en de incidenten werden door de eigenaar niet weersproken. De exploitant heeft zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen de beslissing.”

Gesprek
Burgemeester Paans ging in maart in gesprek met de twee horeca-exploitanten van The Abbey en ’t Stekkie naar aanleiding van ongeregeldheden. Paans meldde toen: “Daarna bekijk ik samen met de exploitanten en de politie, welke maatregelen genomen moeten worden, want het is immers een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat hebben we ook vastgelegd in het horecaconvenant. Tenslotte willen we allemaal dat we, nu en in de toekomst, veilig en gezellig uit kunnen gaan in Alblasserdam.”

Te hard gestraft
Via het Algemeen Dagblad meldt exploitant Buijs dat hij ‘veel te hard wordt gestraft’ en inderdaad bezwaar gaat maken tegen het besluit van burgemeester Jaap Paans.

Heropening
Café ’t Stekkie werd in september 2013, na een faillissement overgenomen. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Bert Blase.

Blieck’s
Café Blieck’s Point op de Dam, dat ook gerund wordt door Jan Buijs, mag wel gewoon openblijven.

Begin maart moest de politie ingrijpen na een vechtpartij op de Dam.