ALBLASSERDAM – De verkoop van de cd van Christelijk Kinderkoor Samuël en de collecte tijdens de Israël koor –en zangavond van afgelopen zaterdag in de Grote Kerk in Alblasserdam heeft in het in het totaal 10.620,87,- euro opgeleverd. De opbrengst is bestemd voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem, speciaal voor operatie kamer/ afdeling moeder en kind.

“De Israël Koor -en Zangavond georganiseerd door Chr. Kinderkoor Samuël was zaterdagavond 1 juli een bijzonder rijk gezegende avond ten bate van het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem,” zo laat de organisatie van de avond weten.

Vol
De organisatie vervolgt: “De kerk was boven verwachting over vol en er waren zelfs programma’s te weinig. Het Ridderkerks Mannenkoor , Chr. Kinderkoor Samuël met gevarieerde musici :

Orgel: Bert Roest, Piano: Lennert Knops, Trompet: Jan Paul Lagendijk. Harp: Maria Knops, Dwarsfluit: Lianne Laurens. Samenzang met Bovenstemgroep Nieuw – Lekkerland en Waddinxveen mochten deze avond hun gaven, vol liefde, gebruiken tot eer van God. Recht uit het hart, met een meditatie door ds. C. Sonnevelt.”

Opbrengst
Aan het einde van de avond werd de voorzitter van het Shaare Zedek, de heer Geluk naar voren geroepen. De collecte van de avond, met een bedrag van 2620,87,- euro, werd door de voorzitter van Samuël aan hem overhandigd overhandigd. Daarna overhandigden de kinderen Willemijn en Julian de opbrengst van de cd-verkoop van de cd “Yerushalayim” van kinderkoor Samuël , aan de voorzitter van het Shaare Zedek. De verkoop heeft 8000 euro opgeleverd. De heer Geluk was diep verwonderd en eindigde zijn dankwoorden met: “Wie op de Heere vertrouwen zijn als de berg Sion ( ps. 125 )”.  Nadat de kinderen in het Israëlisch het lied ‘Yerushalayim’ hadden gezongen, bedankte dominee Sonnevelt namens de organisatie,  God en alle sponsoren en een ieder die de opbrengst heeft mogelijk gemaakt. Sonnevelt: “Zijn naam moet eeuwig eer ontvangen”