ALBLASSERDAM – Leo Ulrich (79) en Lies Ulrich – Wark (76) uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging donderdag 28 juni 2017 bij het echtpaar, dat in de Kerkstraat woont, op felicitatiebezoek. Als cadeau overhandigde Paans een bos bloemen. In het boeket zaten toevalligerwijs dezelfde soort bloemen als in het trouwboeket van vijf decennia geleden.

Kus
Leo en Lies zijn geboren en getogen Amsterdammers. Ze wisselden hun eerste kus uit in 1957 tijdens een personeelsuitje van hun gezamenlijke werkgever: de Goudse Verzekeringsmaatschappij. Na die eerste kennismaking bleef het een tijd stil. “Dat had te maken met mijn werk. Ik heb bij de koopvaardij gevaren en was soms wel zestien maanden van huis. Dat was geen goede basis voor een relatie. Ik zat op de ‘wilde vaart’ en ben zodoende op tankers en vrachtschepen de hele wereld over gevaren,” vertelt meneer Ulrich.

Kaartje uit Venezuela
Een hernieuwde kennismaking volgde enkele jaren later, nadat meneer vanuit Venezuela ‘zomaar een kaartje’ naar Lies in Nederland had gestuurd. Lies stuurde een kaartje terug en niet veel later bloeide de relatie weer op. In 1967 gaven de twee elkaar het jawoord in hun geboortestad Amsterdam. Vanaf die tijd ging meneer bij zijn werkgever Radio Holland aan de wal aan het werk, zodat hij niet weer maanden van huis was. Na vijf jaar werd zoon Steven geboren en inmiddels zijn er ook al een kleindochter en een kleinzoon.

Kunstliefhebbers
Het echtpaar woonde tot 1978 in Amsterdam. In verband met een nieuwe baan bij Philips verhuisde het gezin in dat jaar naar Eindhoven. In de jaren die volgenden werkte meneer onder meer als tekstschrijver voor bedrijven. Later heeft hij bij een reclamebureau gewerkt. Tegenwoordig schrijft meneer nog op vrijwillige basis voor het Van Abbemuseum; een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het centrum van Eindhoven. Zowel meneer als mevrouw is een groot kunstliefhebber. Het tweetal trekt er daarom regelmatig op uit om musea in het land te bezoeken.

Naar Alblasserdam
In 2014 is het echtpaar naar Alblasserdam verhuisd, omdat hun zoon, schoondochter en kleinkinderen daar ook wonen. “We hebben het hier goed naar ons zin. Het is hier een stuk levendiger dan in Eindhoven.”

Feest
Het huwelijksjubileum wordt binnenkort, tegelijk met Leo’s tachtigste verjaardag, met vrienden en familie gevierd.