ALBLASSERDAM – In samenwerking met de buurtpreventie, de politie, de boa’s en de gemeente is woensdagavond 28 juni 2017 een preventieactie gehouden in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam. “Het doel van de actie was preventief en om inzicht te krijgen in hoeveel auto’s er niet afgesloten waren in de wijk,” vertelt wijkagent Martin Stam. Er werd gevoeld aan portieren en gekeken of er waardevolle spullen in het zicht lagen. 44 voertuigen bleken niet op slot te zitten.

Via de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) werden de kentekens van de betreffende voertuigen opgevraagd. Vervolgens werd bij de eigenaar aangebeld om een praatje te maken en preventieadvies te geven. Verder werden er folders uitgereikt. “Onafgesloten auto’s en buit in het zicht zijn een eerste selectie voor een inbreker,” weet wijkagent Stam.

Op de actie kwamen volgens Stam veel positieve reacties.