ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft dinsdagavond 27 juni 2017 drie kinderen in het zonnetje gezet, naar aanleiding van het vlotongeval dat vorig week plaatsvond in recreatieplas het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De burgemeester deed dit voorafgaand aan het tweede deel van de raadsvergadering in het gemeentehuis in het Damdorp. De broers Dion (14) en Milan (10) Ouwens en de 7-jarige Sem Smits kregen een grote bos bloemen en een VIP-arrangement voor een film in Landvast.

Sem kwam dinsdag 20 juni 2017 met zijn been vast te zitten tussen een metalen stang / handrailing en het vlot in recreatieplas het Lammetjeswiel. Dion merkte dit als eerste op en kwam meteen in actie. Samen met een vriend voorkwam hij dat Sem, die achterover in het water hing, met zijn hoofd onder water terecht kwam. 

Trots
Burgemeester Paans is trots op het Alblasserdamse drietal.  Hij vertelde: “Het leek me goed om jullie, namens het gemeentebestuur, in het zonnetje te zetten. Het is iets dat toch wel indruk heeft gemaakt in het dorp. En niet alleen de reddende broers zijn stoer, maar ook Sem is stoer geweest, want hij heeft een tijd vast gezeten en is niet in paniek geraakt. Bij elkaar heeft hij een klein uur zo gezeten.” “Maar, het was het wachten waard,” grapte Milan.

Applaus
Nadat de drie hun VIP-arrangement voor een film in Landvast in ontvangst hadden genomen, werden de kinderen tot slot getrakteerd op een groot applaus door de raadsleden en het publiek.

Aanpassing
De gemeente Alblasserdam laat het vlot aanpassen, zodat een dergelijk incident niet nog een keer plaatsvindt.