ALBLASSERDAM – In de Staatsliedenbuurt, de buurt die is omgeven door de Blokweerweg, Savornin Lohmanweg, Van Hogendorpweg en het Boerenpad, is aannemer Van Vulpen op maandag 12 juni 2017 gestart met werkzaamheden aan de gas- en elektriciteitsvoorziening en waterleiding. De huidige leidingen zijn verouderd en aan vervanging toe. Met nieuwe leidingen beschikken de bewoners ook in de toekomst veilig en continu over gas, energie en water en vermindert de kans op storingen aanzienlijk.

Van Vulpen voert de werkzaamheden uit in opdracht van netbeheerder Stedin en Oasen drinkwaterbedrijf. Zowel de huisaansluitingen als de hoofdkabels- en leidingen worden vervangen. Voor de werkzaamheden zijn graafwerkzaamheden noodzakelijk. Soms zal een gedeelte van een weg moeten worden afgezet.

De bewoners van de woningen in deze buurt zijn per brief geïnformeerd. De planning is dat de werkzaamheden februari 2018 klaar zijn.

Staatsliedenbuurt
Onder de Staatsliedenbuurt, in de wijk Blokweer in Alblasserdam vallen de straten: Groen van Prinstererstraat, Troelstrastraat, Johan de Wittstraat, Johan van Oldenbarneveltstraat, Van Hogendorpweg, Colijnstraat, Thorbeckestraat, Savornin Lohmanweg, Treubstraat, Schaepmanstraat, Talmastraat, Abraham Kuyperstraat, Wiardi Beckmanstraat en Willem Dreeshof.

 

Werkzaamheden in de Johan de Wittstraat.