ALBLASSERDAM – Vorige week zaterdag werd op de Dam in Alblasserdam een zomerfeest gehouden. Vanuit een trailer ter hoogte van de Polderstraat traden dj’s op. Doordat de trailer twee dagen lang voor de ingang van de Polderstraat stond, moest het verkeer zaterdag en zondag omrijden. Vanuit de straat kwamen hierover klachten binnen. Omwonenden waren naar eigen zeggen niet geïnformeerd en ook een afzetting en een omleidingsroute ontbraken. Hierdoor moest er halverwege de straat veelvuldig gekeerd worden. De gemeente Alblasserdam gaat de organiserende horecaondernemer aanspreken.

“De vergunning vermeldt op hoofdlijnen het volgende: Van 21 uur tot 1.30 buiten toegestaan zwak alcoholische dranken te schenken. Het is aan de organisatie van het feest om omwonenden te informeren over het feest en de maatregelen die daar omheen zijn getroffen,” zo laat de gemeente weten.

De woordvoerster van de gemeente vervolgt: “Er dienden verplichte afzethekken te worden geplaatst met algehele gesloten verklaring. De organisatie moest ervoor zorgen dat omwonenden van het afgesloten gebied tijdig werden geïnformeerd over de afsluiting. Voor het doorgaande verkeer (Polderstraat) diende een duidelijk aangeduide omleidingsroute aangegeven te worden.”

De zegsvrouw besluit: “De gemeente treft doorgaans de verkeersmaatregelen, de organisator had hierover contact met ons moeten opnemen om ze te bespreken maar dat is niet is gebeurd. Daar spreken we hem uiteraard op aan. De kosten voor de verkeersmaatregelen zijn in dit soort gevallen (commerciële partij) voor de organisator.”