ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse avondvierdaagse zit er weer op. Donderdag 22 juni 2017 werd het wandelevenement afgesloten met het traditionele defilé. De ruim duizend deelnemers verzamelden zich rond 19.30 uur op het korfbalveld bij de Groen van Prinstererstraat. Daarvandaan liep het gezelschap, via de Van Hogendorpweg en de Van Eesterensingel naar het Raadhuisplein. Op het plein konden de deelnemers hun verdiende medaille in ontvangst nemen. De lopers van Het Palet ontving een beker, omdat hun groep procentueel het meest toenam dit jaar. De organisatie van het evenement kijkt terug op een warm, maar zeer geslaagde evenement.

Safe
“We hebben een hele leuke week gehad, zonder gekke dingen,” vertelt Trudie van Kwawegen namens de organisatie. Donderdag moest de organisatie wel een lastige beslissing nemen. Namelijk de 10-kilometertocht niet door laten gaan in verband met een onweersbui. Trudie: “We zijn voor safe gegaan en achteraf gezien was het een goede beslissing. In zo’n geval beslis je niet alleen voor de lopers, maar ook voor de vrijwilligers die bezig zijn met de voorbereidingen.”

Complimenten
Ook over de voorzorgsmaatregelen die de lopers tegen de warmte hadden genomen, is de organisatie zeer tevreden. Trudie vertelt: “De lopers hebben goed voor zichzelf gezorgd door dichte, stevige schoenen aan te trekken en voldoende te drinken. Dat voorkomt problemen. Complimenten voor de lopers.”

Inschrijven
Hoewel het aantal deelnemers ook dit jaar nog steeds boven de ‘magische grens’ van duizend deelnemers was, hoopt de organisatie van de avondvierdaagse volgend jaar nóg meer deelnemers in te kunnen schrijven. “We willen uiteraard boven de duizend blijven. We proberen onder de mensen te krijgen dat we het liefst iedereen inschrijven. Nu worden vaak alleen de kinderen ingeschreven en lopen de begeleiders zonder kaart mee. Maar we zetten wel bijvoorbeeld EHBO en muziek in op de hele groep. We horen nog vaak: “We hoeven geen medaille en een koekje”, maar het is dus meer dan een medaille en een koekje. Volgend jaar proberen we nog wat extra in te zetten op het inschrijven.”

Foto’s: Richard Veen, Erik den Hoed en Peter Stam.