ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdag 21 juni 2017 een scootercontrole gehouden op De Helling en langs de Plantageweg in Alblasserdam. Zo’n dertig brommerrijders en scooterrijders werden meegenomen naar de controleplaats. Daar werd met een rollerbank de constructiesnelheid van de voertuigen getest.

Vier personen bleken op een voertuig te rijden dat veel harder kon rijden, dan maximaal is toegestaan. Het viertal moet hun voertuig opnieuw laten keuren bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Daarnaast ontvangen de bestuurders een boete.

Verder bleek één persoon alcohol genuttigd te hebben. Een test wees echter uit dat er nèt niet te veel was gedronken.

Tot slot werden er boetes uitgedeeld voor te gladde banden en ontbrekende spiegels. (95 euro per stuk).

Tegelijk met de scootercontrole, werd ook een snelheidscontrole gehouden op de Van Eesterensingel. Dit leverde één snelheidsbekeuring op.

De controles werden uitgevoerd door het team ‘verkeer’ van de politie-eenheid Rotterdam en door de wijkpolitie.