KINDERDIJK – In het nieuwe baggerschip bij scheepsbouwer IHC in Kinderdijk zijn dinsdag 20 juni 2017 vele duizenden liters water naar binnen gestroomd. Dit gebeurde tijdens een test, waarbij een afsluitklep niet was afgesloten. Het water kwam naar verluidt tot ongeveer anderhalve meter hoog in de sleephopperzuiger, de Shanti Sagar 17, te staan. Medewerkers wisten op tijd te vluchten voor het opkomende water.

Door de grote hoeveelheid water die naar binnen kwam, is het schip gaan hellen. De bedrijfsbrandweer van IHC kwam ter plaatse om voor hulp en om de evacuatie in goede banen te leiden.

Uiteindelijk lukte het om de afsluiter af te sluiten. Vervolgens is met een aantal pompen het water uit het schip gepompt. De ontstane schade is volgens de werknemers van IHC ‘gigantisch’.

IHC is dinsdag om een reactie gevraagd. Woensdag liet het bedrijf weten dat het niet inhoudelijk in wenst te gaan op de zaak. Wel benadrukte een woordvoerster van het bedrijf dat het in ieder geval geen sabotage betreft: “We hebben inmiddels wel een idee hoe het is ontstaan.” Hoe het dan precies is gegaan, wil de zegsvrouw niet zeggen. “Helaas gaat er tijdens het werk wel eens wat mis, maar meestal niet met zulke dramatische beelden.”

De sleephopperzuiger werd eind maart 2017 te water gelaten bij de werf in Krimpen aan den IJssel en wordt afgebouwd in Kinderdijk.

(foto’s / filmpjes zijn overigens welkom via 0640092253 / [email protected])

Deel dit bericht via...