ALBLASSERDAM – Een 7-jarige jongen is dinsdag 20 juni 2017 bekneld geraakt op het vlot in recreatieplas het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De jongen gleed met zijn been tussen het vlot en een metalen stang / handrailing en kon niet meer loskomen. De 14-jarige Dion Ouwens zag het gebeuren en kwam meteen in actie. “Hij heeft zijn leven gered. Echt een heldendaad,” vinden omstanders en ook de oppas van de 7-jarige. 

De Alblasserdamse tiener vertelt hoe hij te werk ging: “Het jochie gleed uit en kwam tussen de stang en het vlot terecht. Hij hing achterover en kwam met zijn hoofd in het water. Ik heb toen iemand gevraagd of hij de jongen vanuit het water op kon tillen, zodat ik de jongen op het vlot kon beethouden.”

Niet veel later schoten nog meer mensen te hulp, belde een kind 112 en werd om beurten afgewisseld met het beethouden van de 7-jarige Sem.

De brandweer van Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland en een ambulance kwamen rond 16.45 uur ter plaatse. Met een bootje wisten de hulpverleners het vlot te bereiken. De brandweer heeft vanaf het vlot, met een hydraulische spreider, extra ruimte gemaakt tussen de stang en het vlot. Zodoende kon de 7-jarige worden bevrijd en naar de kant worden gebracht.

De jonge Damdorper is in de ambulance nagekeken. Het letsel lijkt beperkt te zijn gebleven tot een zeer been.

Redder Dion, links op de foto, werd na zijn reddingsactie door diverse omstanders geholpen met het beethouden van de beknelde jongen.