ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse avondvierdaagse is maandag 19 juni 2017 van start gegaan. Ruim duizend mensen schreven zich voor het jaarlijkse wandelevenement in. Ondanks de warmte (zo’n 30 graden Celsius) zat de sfeer er goed in, waren er veel lachende gezichten en hoefde de EHBO nauwelijks in actie te komen. Vanwege de hitte waren er twee extra watertappunten geopend. Eén bij het gemeentehuis en één halverwege de route van tien kilometer.

Het officiële startsein, met een gastoeter, werd gegeven door burgemeester Jaap Paans op het Raadhuisplein. De deelnemers kregen vervolgens de route uitgereikt. Verder was er een presentje van hoofdsponsor SNS Bank en kregen de deelnemers onderweg iets lekker van de Coop Compact en Primera Alblasserdam.

Vooraf had de organisatie al via Facebook instructies gegeven. Zo werd geadviseerd om dichte schoenen met sokken te dragen, voldoende drinken mee te nemen, het wandeltempo aan te passen aan de temperatuur en het hoofd tegen de zon te beschermen.

De avondvierdaagse wordt donderdagavond afgesloten met een defilé. Alle wandelaars verzamelen die avond op het korfbalveld en vertrekken vervolgens in één lange stoet naar het Raadhuisplein, waar de medailles uitgereikt worden.

De Alblasserdamse avondvierdaagse is via Facebook te volgen via deze pagina.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

Foto: burgemeester Jaap Paans.

 

Foto-update met dank aan Richard Veen: