ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2017 een ruzie op de Dam in Alblasserdam gesust. Rond sluitingstijd van de horeca kreeg een dronken man (40) ruzie met een jongen. Daarbij ontstond een vechtpartij. “Steeds meer mensen gingen zich met de twee bemoeien. Uiteindelijk had één man ruzie met vijftig anderen. En omdat hij een ‘bakkie’ te veel op had, dacht hij ze alle vijftig wel aan te kunnen,” vertelt een woordvoerster van de politie.

Omdat de sfeer steeds grimmiger werd, besloot de politie op linie te gaan staan, om zodoende de partijen van elkaar te scheiden. Ook de politiehond deed mee. De woordvoerster vervolgt: “We hebben de beide partijen gescheiden en ervoor gezorgd dat iedereen naar huis ging. Eén van de betrokkenen overweegt aangifte te doen.”