ALBLASSERDAM – Een man is in de vroege ochtend van zaterdag 17 juni 2017 (voorlopig) ontsnapt aan de politie. De man reed in een auto vanaf het Nieuwland Parc in Alblasserdam. Toen de politie de man een stopteken gaf voor een controle, ging hij er vandoor. Ter hoogte van de oprit naar de A15 richting Rotterdam sprong de man uit zijn auto en ging te voet verder. Hij stak de snelweg over en rende richting de Grote Beer. Daar raakte hij uit het zicht van de agenten.

Politiehond
Met een flink aantal politie-eenheden werd in de omgeving naar de man gezocht. Er werd gezocht in het gras, bij het water en in een duiker. Bij de zoektocht werd ook een politiehond ingezet. Even na 06.00 uur werd de zoekactie zonder bevredigend resultaat beëindigd.

Auto
De achtergelaten auto is door de politie met een bergingswagen meegenomen voor nader onderzoek.

Tips
Waarom de automobilist op de vlucht sloeg, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk dat er iets op het bedrijventerrein Nieuwland Parc heeft plaatsgevonden, dat het daglicht niet verdragen kon. In het voertuig ligt een lading staal. De politie heeft het vermoeden dat dit mogelijk van diefstal afkomstig is. Mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord dat met bovenstaande voorval te maken kan hebben, wordt verzocht de politie hierover in te lichten via het nummer 0900-8844.