ALBLASSERDAM – Aanstaande maandag, 19 juni 2017, gaat in Alblasserdam de jaarlijkse avondvierdaagse weer van start. Vele honderden mensen zullen vier avonden lang met elkaar gaan wandelen. Wie zich zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 15.00 uur in winkelcentrum Makado inschrijft, is per persoon 3,50 voordeliger uit dan wie zich inschrijft op de eerste wandeldag. Er kan ingeschreven worden voor de route van 2,5, 5 of 10 kilometer.

Kosten
De kosten tijdens deze voorinschrijving van zaterdag zijn € 4,00 per persoon. Voor groepen groter dan 20 personen is de prijs € 3,00 per persoon. Groepen kunnen het formulier dat ingevuld moet worden, vinden op de website www.avd-alblasserdam.nl.  Dit formulier is te downloaden en op de voorinschrijfdag in te leveren. Voor de groep met de grootste groei is er een beker beschikbaar.

Inschrijven op wandeldag
Er is ook de mogelijkheid om op de eerste wandeldag, op 19 juni, in te schrijven vanaf 17.45 uur, maar dan kost het € 7,50 per persoon. Op maandag 19 juni is het niet mogelijk om nog als groep in te schrijven.

Nieuw leven
Aan het wandelevenement doen jaarlijkse meer dan duizend mensen mee. De avondvierdaagse werd in het Damdorp om uiteenlopende redenen eind jaren negentig niet meer georganiseerd, totdat  een enthousiaste groep vrijwilligers in 2001 het evenement op relatief kleine schaal weer nieuw leven in wist te blazen. Het deelnemersaantal heeft in de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt

Wegafsluiting
Om de Avondvierdaagse, die wordt gehouden van 19 t/m 22 juni, veilig en gestructureerd te laten verlopen wordt een stuk Dam/ Cortgene, vanaf Banketbakkerij v.d. Wegen tot en met Stichting Welzijn Alblasserdam, van 17.30 – 20.30 uur afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers. U kunt uw auto parkeren bij CC Landvast, Haven 4 in Alblasserdam of beneden bij het winkelcentrum Makado bij de ingang van de Hema.

Defilé
Donderdag 22 juni is de laatste wandelavond van de Alblasserdamse Avondvierdaagse. Traditiegetrouw wordt deze laatste avond besloten met een defilé. Het defilé start om ongeveer 19.30 uur vanaf sportpark Molenzicht en zal via de van Hogendorpweg, Blokweerweg, Van Eesterensingel, Plantageweg en Dam/Cortgene naar het Raadhuisplein leiden. Tijdens het defilé zullen de eerder genoemde straten afgesloten worden voor ALLE verkeer m.u.v. voetgangers en hulpdiensten. Om het defilé zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt eenieder dringend verzocht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Supporters worden verzocht een plekje langs de eerder genoemde route in te nemen, het is namelijk niet toegestaan voor supporters om zich tijdens het verzamelen van de deelnemers op het sportpark te begeven.

Foto’s: archief 2013.