ALBLASSERDAM – De Willem IV Rally die zaterdag 10 juni 2017 werd gehouden in Alblasserdam heeft 8945 euro opgeleverd voor het Ronald McDonald Huis Rotterdam. Omgerekend zijn dit 255 ‘nachtzoenen’.

Lions Alblasserwaard d’Egelantier, serviceclub uit de Alblasserwaard, organiseerde voor het vijfde jaar de Willem IV Rally en heeft hiermee de afgelopen jaren een totaalbedrag van € 38.780 opgehaald. Guido Revet  van de serviceclub kijkt terug op een mooie dag met een fantastische eindresultaat. “Ik krijg kippenvel wanneer ik naar deze groep mensen kijk die met elkaar gezorgd hebben voor deze fantastische cijfers op de cheque’ vertelde hij in zijn speech tijdens de uitreiking van de cheque. ‘Alle rijders en sponsoren hebben eraan bijgedragen dat vele gezinnen kunnen overnachten in het Ronald Mc Donald Huis Rotterdam. Het ultiem doel om vele nachtzoentjes te sparen is gelukt!”

De professione­le tourrit  in wedstrijdverband, is gestart vanaf het Raadhuisplein in Alblasserdam waar burgemeester Jaap Paans de rijders toesprak en het startsein heeft gegeven. Aan de hand van een kleurrijk routeboek zijn de deelnemers door de regio gereden. Om de juiste route te vinden moest er soms flink gepuzzeld worden in het zogenoemde ‘roadbook’. De rally is professioneel van opzet en mede dankzij hoofdsponsor Volvo ook compleet verzorgd met lunch en diner. ‘Dat hoort erbij: een mooie rit, leuke momenten en ontspanning. Het maakt het plaatje van de dag compleet,’ aldus Revet. ‘Doormiddel van sponsoring hadden wij een mooie locatie in Delft en onze eindlocatie in Nieuw-Lekkerland. Wij proberen zoveel mogelijk gesponsord te krijgen om zoveel mogelijk nachtzoenen te sparen.’

Nachtzoen
Natasja Jongenotter , manager van het Ronald Mc Donald Huis Rotterdam, was onder de indruk van de professionaliteit en het enthousiasme van de organisatie en de rijders. ‘Een nachtzoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan: die kleine dingen zijn van onschatbare waarde op momenten wanneer kinderen en ouders elkaar het hardste nodig hebben. In het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia. Daarnaast worden veel zaken geregeld zoals bezoeken, vakanties en sport voor de kinderen en hun families. Met deze opbrengst is er bijna voor een jaar aan nachtzoenen gespaard en hier zijn wij erg dankbaar voor.’

Doneren
Doneren van een nachtzoen blijft mogelijk via de website van de Lions Alblasserwaar d’ Egelantier, voor 35 euro per nachtzoen.

Foto’s: Leo Bot, Dimphi van Amen, Wim Roos en Politie Alblasserdam.

Deel dit bericht via...