ALBLASSERDAM – Een man uit Alblasserdam is in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni 2017 met zijn auto van de weggeraakt en in een sloot terecht gekomen. De bestuurder reed over het Kortland vanuit Oud-Alblas richting Alblasserdam en raakte na een bocht uit koers. De auto reed het talud af en kwam op de zijkant in een sloot terecht. Omstanders wisten, door een zijruit in te slaan, de Alblasserdammer uit zijn voertuig te krijgen.

Omdat de automobilist in eerste instantie meldde dat er vijf à zes personen in de auto zaten, werden de politie, brandweer en ambulancedienst met spoed op pad gestuurd. Ter plaatse werd, onder meer met een warmtebeeldcamera, gezocht naar andere betrokkenen. Die bleken er niet te zijn.

De automobilist is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar zal bij hem een bloedproef afgenomen worden, om te zien of hij met alcohol op achter het stuur heeft gezeten. De resultaten van deze proef zijn over enkele weken bekend.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald en meegenomen. Tijdens de afhandeling van het ongeval was het Kortland in beide richtingen afgesloten.