ALBLASSERDAM – In de Oudheidkamer van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA)  aan het Cortgene 3 in Alblasserdam is zaterdagmorgen 3 juni 2017 een model van het fregat ‘Kinderdijk’ onthuld. Verenigingslid en modelbouwer Ger de Goede ontving eind 2012 van wijlen de heer Ary M. Lels een rompmodel en een doos met losse onderdelen van de ‘Kinderdijk’ (het laatste schip van rederij Murk Lels), met het verzoek het scheepsmodel af te maken. Na vijf jaar van noeste arbeid is het nu gereed.

Aan de dochter van de heer Lels, mevrouw Dorine Verheijden-Lels was gevraagd om de officiële handeling voor haar rekening te nemen. Ger de Goede oogstte veel lof en dat is terecht, want de ’Kinderdijk’ is tot in de kleinste details nagemaakt. Een glazen vitrine maakt het mogelijk om het minifregat van alle kanten te bewonderen. De bouwer heeft het scheepsmodel langdurig aan de HVWA in bruikleen gegeven. De Oudheidkamer is iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur voor het publiek geopend. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De foto’s zijn gemaakt door Geert Ouweneel.

fregat ‘Kinderdijk’

 

Ruud Boele (voorzitter HVWA), Dorine Verheijden-Lels en Ger de Goede.