PAPENDRECHT – Een vrachtwagen met aluminium schroot als lading is dinsdagochtend 6 juni 2017 bij Papendrecht gekanteld. De chauffeur kwam vanaf de A15 en wilde de N3 op rijden. In de bocht viel het voertuig om.

De vrachtwagencombinatie viel boven de A15 om en bleef tegen de vangrail en de hekken langs het viaduct liggen.

Ongedeerd
Enkele stukken aluminium vielen via het talud richting de rijksweg. Er kwam niets op de snelweg terecht. De geschrokken chauffeur bleef ongedeerd.

Files
Het viaduct was urenlang afgesloten voor het verkeer. Ook een rijstrook op de A15 richting Rotterdam werd afgesloten, in verband met lading die op de snelweg kon vallen. Het ongeval zorgde in de omgeving voor flinke files.

Aluminium
Het aluminium is afkomstig van de productie van auto-onderdelen. Denk daarbij aan (mislukte) autodeuren, carrosserieonderdelen en achterkleppen. Ook de geperste blokken aluminium / staal komen vanuit de auto-industrie. De lading moest afgeleverd worden voor recycling bij een bedrijf in ‘s-Gravendeel.

Twee jaar geleden kantelde op dezelfde locatie ook al een vrachtwagen. Die wagen was geladen met koeienas. Het artikel daarover is hier te lezen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval op het viaduct, botsten twee automobilisten op elkaar. Bij deze kop-staartbotsing raakte niemand gewond.