NIEUW-LEKKERLAND –Een 5-jarige jongen uit Putten is zaterdagavond 3 juni 2017 gewond geraakt in de Marslaan in Nieuw-Lekkerland doordat hij enige tijd in brand stond. Twee ambulances, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor eerste hulp. De jongen, die op de Veluwe woont, was op een verjaardag en speelde in de achtertuin. Even verderop in de tuin was iemand bezig met bio-ethanol bij een brandende fakkel / tuinkaars.

Vermoedelijk sloeg de vlam in de fles en schoot de brandende fles daardoor enkele meters weg. De fles kwam tegen het jochie aan, waarna de 5-jarige vlam vatte.

Iemand in de buurt sprong snel met de brandende jongen in de wetering achter de woning, waardoor het vuur doofde en het lichaam gekoeld werd. Niet veel later kwamen de hulpdiensten ter plaatse voor medische hulp.

De jongen is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Foto’s: Stefan van Aarle, Niels van Loon, William van de Pol en Peter Stam.