ALBLASSERDAM – De brandweer is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juni 2017 met spoed uitgerukt voor een brandende container achter verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam, aan de kant van de Willem de Zwijgerlaan. De brand werd rond 04.50 uur opgemerkt door medewerksters van De Alblashof. De medewerkers belden 112 en begonnen intussen zelf met blussen. De brandweer kwam niet veel later met spoed ter plaatse en heeft nageblust. Van de papiercontainer bleef niet veel over.

Ambulance
Omdat één van de medewerksters die een bluspoging hadden ondernomen, rook had ingeademd, werd een ambulance opgeroepen. De vrouw is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Rook
Door de brand was er rook door de inlaatpijp van de ventilatie in het restaurant van De Alblashof terecht gekomen. De ruimte werd daarom door de brandweer geventileerd. De stichting Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de ontstane schade.

Brandstichting?
Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met het ontstaan van de brand te maken kan hebben, worden verzocht even contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Foto: Zoë Kemkes.