ALBLASSERDAM – Op een zonovergoten sportpark Souburgh organiseerde vv Alblasserdam afgelopen week voor de tweede keer dit jaar een succesvolle voetbalclinic. Ruim 100 kinderen en een 20-tal trainers werkten diverse trainingsvormen af. Het mooie weer, de splinternieuwe trainingsmaterialen en de aanwezigheid van vier Feyenoordtrainers zorgde voor veel spelplezier bij zowel de kinderen als de trainers.
Feyenoordtrainers
Laurens den Breejen, jeugdcoördinator: “We proberen altijd bij iedere clinic weer iets ‘anders’ te doen. Dit keer hadden we wel een hele speciale editie. Door sponsoring waren we in staat wat extra’s te kunnen regelen. We hadden dit keer hulp van maar liefst vier Feyenoordtrainers. Ben Wijnstekers, Mike Obiku, Robin Nelisse en Niek Prins hielpen onze eigen trainers met de diverse trainingsoefeningen. Superleuk voor de kinderen maar ook voor de trainers. Want wie wil nou niet trainen op de manier van de landskampioen? Alle kinderen waren hartstikke fanatiek en met veel plezier bezig, heel leuk om te zien”.

Aandeel in elkaar
“Daarnaast hadden we allerlei nieuw materiaal om de oefeningen nog leuker te maken. Dankzij de in november 2016 gewonnen “aandeel-in-elkaar” campagne van de Rabobank zijn we in staat geweest om te investeren in materialen om de trainingen nog leuker en afwisselender te maken.”, aldus Laurens.

Piet Hoogendoorn, directievoorzitter van de Rabobank sloot de clinic af. De heer Hogendoorn complimenteerde de club met de organisatie van de clinic en was zichtbaar enthousiast over hoe de Rabobankbijdrage is geïnvesteerd.

Laurens vervolgt: ” Als vereniging ben je behoorlijk afhankelijk van sponsorgelden. Wij hebben al een mooi aantal sponsoren, maar net zoals bij iedere andere vereniging is het natuurlijk nooit genoeg. Dan is het ontzettend fijn als er aparte acties zijn waarbij je wat extra’s kan binnenhalen. Zo had de onlangs jarige Stichting Samenwerking tot nut van het Algemeen [SSN] ook een actie waarbij we een bedrag per jeugdlid konden verdienen. Ook daar hebben we aan meegedaan en dat geld is geïnvesteerd in extra doeltjes voor de jeugd. Die waren hard nodig vanwege de KNVB-wijzigingen voor het pupillen voetbal.”

Meer foto’s zijn hier te vinden.