ALBLASSERDAM – De veteranen van Alblasserdam houden op zaterdag 10 juni 2017 een Veteranendag voor veteranen en burgers uit Alblasserdam en Papendrecht. De dag start om 09.30 uur met koffie en gebak voor de veteranen. Om 10.30 uur is er een Veteranenconcert in de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam. (kerk gaat om 10.00 uur open) Het concert wordt verzorgd door het Regiment fanfare Garde Grenadiers en Jagers en wordt geopend door burgemeester Jaap Paans. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Gedichten
Tijdens het concert wordt een aantal gedichten voorgedragen, die door de leerlingen uit groep 7 van basisschool De Schalm zijn gemaakt. De leerlingen hebben in de afgelopen weken aan een project met het thema ‘veteraan’ gewerkt. De kinderen kregen onder andere een veteraan in de klas op bezoek, die daar voorlichting heeft gegeven.

Groepsfoto
Na afloop van het concert zullen de veteranen onder begeleiding van de fanfare richting het Raadhuisplein lopen waar een groepsfoto gemaakt zal worden. Aansluitend staat er een lunch klaar voor de veteranen in Hotel van Krimpen.

Aanmelden
Dit jaar worden voor het eerst ook de veteranen uit Papendrecht erbij betrokken omdat daar interesse in was en voor hen niets georganiseerd werd. Veteranen uit Papendrecht en Alblasserdam die zich nog niet hebben opgegeven kunnen zich nog aanmelden via [email protected]

De tijden op een rij:
Kerk open voor publiek; 10.00 uur (Grote Kerk Alblasserdam, Cortgene 8)
Aanvang concert: 10.30 uur.
Afmars richting Raadhuisplein: 11.45 uur.

Veteranen
Veteranen zijn alle (ex)-militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden.