BLESKENSGRAAF – Een 22-jarige vrouw uit Leerdam is maandag 29 mei 2017 rond 10.00 uur ernstig gewond geraakt, nadat zij met haar scooter werd aangereden door een vrachtwagen. De vrouw reed met haar scooter over de Kweldamweg in Bleskensgraaf en wilde oversteken naar het (brom) fietspad langs de Wervenkampweg. Zij zag te laat dat er van rechts een vrachtwagen met ongeveer 75 kilometer per uur aan kwam rijden. De vrachtwagenchauffeur uit Bleskensgraaf maakte nog een noodstop, maar kon een aanrijding niet voorkomen.

De bestuurster van de scooter raakte ernstig gewond. Voor haar kwamen twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De vrouw is met spoed ter ambulance naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht voor verdere behandeling. De twintiger heeft in ieder geval hoofd -en rugletsel opgelopen. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

De politie heeft op de ongevalslocatie een uitgebreid onderzoek gedaan. Hiervoor werd de Wervenkampweg in beide richtingen afgesloten. Rond 13.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.