ALBLASSERDAM – Begin mei is een gedeelte van de Plantageweg in Alblasserdam opnieuw bestraat en is er een verkeersdrempel aangebracht ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats voor het complex De Alblashof. Uit onderzoek blijkt dat de hellingshoek van de drempel niet juist is. De drempel heeft een te steile hoek. “Voor een veilige weg is het nodig om de verkeersdrempel spoedig aan te passen,” meldt de gemeente Alblasserdam.

De aanpassing van de verkeersdrempel start op dinsdag 30 mei en duurt – naar verwachting – 2 werkdagen.

Geen afsluiting nodig
De gemeente meldt: “Voor het doorgaand verkeer is het belangrijk, dat de Plantageweg bereikbaar blijft. Daarom wordt de weg niet afgesloten maar worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer veilig langs het werk te leiden. Ook zorgen zij ervoor dat het verkeer goed kan doorstromen.”

Hoe het misgegaan is met de aanleg en wie er voor de kosten opdraait, is (nog) niet duidelijk.