ALBLASSERDAM – Afgelopen weekend was wethouder Kraijo aanwezig voor een bijzondere “opening” van het clubhuis van atletiekvereniging AAA in Alblasserdam. Waar Wethouder Kraijo tijdens het weekend van 11 maart tijdens NL Doet nog de handen uit de mouwen stak voor de aftrap van een aantal verbetering aan de voorzieningen voor AAA, kwam hij nu om de kroon op het werk te onthullen: een gehele restyling van het clubhuis. De afgelopen maanden was door leden heel hard gewerkt om deze metamorfose te realiseren.

“Het is goed te zien dat ons dorp een atletiekvereniging heeft waar niet alleen de sport zo leeft maar ook de saamhorigheid een belangrijk deel van de vereniging is. Natuurlijk staat de sport bij elke vereniging voorop maar AAA toont haar saamhorigheid doordat alle leden een steentje bijdragen aan het realiseren van een nog gezelliger clubhuis,”aldus wethouder Kraijo.

“Het begon allemaal met het plan om eens wat aan het clubhuis te doen. Uiteraard is goed al goed genoeg maar met de hulp van binnenhuisarchitecte Bregtje van Jole werd al snel een plan gesmeed om wat meer gezelligheid binnen te halen. We hebben gebruikt gemaakt van ruwe materialen, lichte kleuren en ruimtelijke elementen,” vertelt mede-initiatiefneemster Vera de Jong.

Vele sponsoren hebben bijgedragen aan de wording van clubhuis 2.0. Een van de broers van de leden, Jurjen Inge, heeft zelfs elke week een avond meegewerkt om alle elektrische installaties die in het plan waren opgenomen te realiseren. Om die reden waren Bregtje en Jurjen ook uitgenodigd om de feestelijkheden samen te vieren en de opening mee te maken.

Na de opening was AAA gastheer voor de 40-ste editie van de StARD jeugd competitie. Meer dan 200 kinderen met ouders en fans waren te gast bij AAA en konden het nieuwe clubhuis bewonderen.

Voor AAA is deze verbetering het begin. Peter van Det van AAA vertelt: “Er zal nu gekeken gaan worden of de trainingsfaciliteiten uitgebreid kunnen worden. Met name de bootcampgroep maakt een sterke groei door en het zou mooi zijn als die groep meer uitdagingen op het eigen terrein heeft voor de atleten. Zou kan worden gedacht aan het creëren van extra obstakels en trainingmogelijkheden. Later dit jaar zal de Molenloop worden gehouden en dan zullen naar schatting maar liefst 600 lopers aan de start verschijnen. Ook die zullen gastvrij worden ontvangen in het clubhuis. Tijdens de training gaat de verbouwing dus gewoon door.”

Meer informatie over trainingen, wedstrijden en de molenloop: www.aaa-atletiek.nl.