KINDERDIJK – In de boezem van de Overwaard in Kinderdijk lag zaterdag 20 mei 2017 een luchtballon in het water, met daar omheen een aantal slachtoffers. Het tafereel was onderdeel van een brandweerwedstrijd. Oppervlaktereddingsteam van brandweerkorpsen uit het hele land kwamen naar het molengebied en hadden als opdracht de ‘slachtoffers’ zo snel en veilig mogelijk op de kant te krijgen.

De organisatie van de gewestelijke vaardigheidstoets was in handen van brandweer Nieuw-Lekkerland. Aan de ABWC-wedstrijd deden korpsen uit onder meer Brabant, Utrecht, Friesland, de Zaanstreek en de Gooi –en Vechtstreek mee.

Over een aantal weken wordt in Hank een tweede wedstrijd georganiseerd voor de overige deelnemende korpsen. Hieraan zal onder meer het oppervlaktereddingsteam van Nieuw-Lekkerland meedoen. Als de Lekkerlandse ploeg daar bij de eerste drie eindigt, zal het doorgaan naar de landelijke finale die later dit jaar plaatsvindt.