ALBLASSERDAM – Op zaterdag 27 mei 2017 vindt het jaarlijks terugkerend Metakids Bedrijventoernooi plaats op de voetbalvelden van VV Alblasserdam. Het voetbaltoernooi steunt stichting Metakids, die wetenschappelijk onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen financiert om deze behandelbaar te maken.

Frank Bosch en Sharon Simonse organiseren dit toernooi inmiddels 18 jaar, en voor de 10e achtereenvolgende keer voor Metakids. “We hebben ons altijd ingezet voor goede doelen met kinderen als doelgroep. Als ouder is het ergste wat je kan overkomen dat je kind ziek is of wordt en daar aan overlijdt. Stofwisselingziekte staat in de top-3 doodsoorzaken van kinderen in Nederland. Dat moet een halt toe geroepen worden. We proberen dan ook deze onbekende ziekte onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek,” aldus Bosch en Simonse.

De middag vangt aan met een gezamenlijke lunch, waarna de teams 5 tegen 5 gaan spelen op kleine veldjes. Het toernooi sluit traditioneel af met een barbecue, de prijsuitreiking en de overhandiging van de cheque aan Metakids. Voormalig tophockeyer en tevens radiopresentator Tom van ‘t Hek neemt de cheque dit jaar in ontvangst. Tijdens voorgaande edities zijn er hoge bedragen opgehaald, vorig jaar maar liefst €12.350. Bosch en Simonse hebben er goede moed in dat er dit jaar wederom een mooie opbrengst wordt behaald.

Om dit goede doel ook een warm hart toe te dragen is zowel deelname als sponsoring mogelijk. Inschrijven kan via de website www.minibedrijventoernooi.nl. Teams (7 personen) kunnen zich inschrijven tot en met 22 mei 2017.