ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagavond 17 mei 2017 een man aangehouden in de Lekstraat in Alblasserdam. De Alblasserdammer had aan het einde van de middag gemeld dat hij zelfmoord zou gaan plegen en dat hij in het bezit was van een vuurwapen. Hierop kwamen minstens zes politie-eenheden, een hondengeleider en een ambulance naar het Damdorp. Ook het arrestatieteam (AT) en een onderhandelaar werden opgeroepen om de man levend uit zijn woning te krijgen.

De politie-eenheden stelden zich verspreid door de wijk, onder meer langs de West-Kinderdijk, op. Ook de ambulance bleef op afstand, omdat niet bekend was wat de man precies van plan was.

Terwijl het AT nog onderweg was, werd de man in een auto gesignaleerd nabij het Scheldeplein. Op de kruising Lekstraat / Maasstraat wisten agenten, die voor de zekerheid de zware, kogelwerende vesten aangetrokken hadden, de Damdorper uit zijn auto te halen en achterin de politiebus te zetten.

Vervolgens werden de auto en de woning van de man doorzocht. Voor zover nu bekend is, is er geen vuurwapen aangetroffen. Voor de man wordt hulp gezocht. De inzet van het AT is na de aanhouding gecanceld.

Foto’s: William van de Pol, Peter Stam en Miranda de Kler.