ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft woensdagavond 17 mei 2017 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer A. R. Pot uit Alblasserdam. Dit gebeurde in de Eben-Haëzerkerk aan de Plantageweg in Alblasserdam. De heer Pot (65) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

40-Jarig jubileum
De heer Pot ontving de onderscheiding vanwege zijn enorme inzet en verdienste als vrijwilliger als (hoofd)organist, eerst in de Gereformeerde Gemeente Rotterdam-Zuid (nu Barendrecht) en vervolgens  in de Gereformeerde Gemeente Alblasserdam. Hij heeft behalve bij de zondagse diensten, ook als organist gediend bij bijzondere gelegenheden zoals huwelijksdiensten en andere doordeweekse kerkdiensten. Bovendien ‘heeft hij zich verdienstelijk gemaakt door het regelmatig stemmen van het orgel. Hij heeft als hoofdorganist leiding gegeven aan collega-organisten. Op 17 mei vierde de heer Pot, werkzaam als administrateur bij KuiperCompagnons, zijn 40-jarig jubileum als organist.

Penningmeester
In het verleden was de heer Pot penningmeester van de afdeling West van de Vereniging van Organisten in de Gereformeerde Gemeenten (VOGG). Daarvan is hij nog steeds lid. Sinds maart 2017 beheert hij de rekening van collectebonnen. Gemeenteleden kunnen de collectebonnen bij de heer Pot bestellen. Hij maakt de bestellingen klaar en zorgt er ook voor dat ze bij de uitgiftepunten komen.

Oproep burgemeester
Burgemeester Jaap Paans vertelt: “Ik ben blij dat ik weer een inwoner van Alblasserdam een Koninklijke Onderscheiding mocht uitreiken. Tijdens de Lintjesregen waren dat er ook al zes. We hebben veel vrijwilligers in ons dorp. Wat het college betreft mag het aantal voordrachten nog verder toenemen uitgaande van de langjarige verdiensten van velen in ons dorp. Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving en blijven hard nodig. Daarom roep ik de inwoners van Alblasserdam op: als u iemand weet die zich 20 jaar of langer vrijwillig inzet voor de Alblasserdamse gemeenschap of daarbuiten, en als u denkt dat diegene in aanmerking kan komen voor een Koninklijke Onderscheiding, meld u dan bij de gemeente.Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer Roos. Hij is bereikbaar per mail: w.d.roos@alblasserdam.nl of telefonisch via (078) 770 6052.”

Foto’s: Wim Roos.