ALBLASSERDAM – De politierechter in Rotterdam heeft dinsdag 16 mei 2017 de 33-jarige F. el F. veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Volgens de rechter is vast komen te staan dat El F. tussen 19 mei en 9 juni 2015 hennep heeft geteeld in een woning aan de Staringstraat in Alblasserdam. De 21-jarige medeverdachte S. O., ook uit Papendrecht, werd vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

De wietkwekerij in Alblasserdam, met daarin 263 hennepplanten werd op 9 juni 2015 door de politie ontdekt en ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De stroom die voor de kwekerij werd gebruikt, bleek te zijn afgetapt.

De officier van justitie eiste dinsdag tegen El F. een straf van 140 uur. De rechter maakte hier 80 uur van, maar legde daarbij, als ‘stok achter de deur’, een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand op, met een proeftijd van twee jaar. Dit houdt in dat als El F. zich de komende twee jaar gedraagt, hij niet de gevangenis in hoeft.

Netbeheerder Stedin, die zich als benadeelde partij had gemeld, omdat er stroom was gestolen, werd door de rechter niet-ontvankelijk verklaard in haar vordering.