WIJNGAARDEN – Drie mannen en een vrouw die zondagmiddag in en rond een woning aan de Wijngaardsesteeg vuurtje stookten zijn aangehouden omdat ze verdovende middelen in hun bezit hadden. Tijdens de aanhouding gingen zij agenten te lijf met onder andere een bezem.

Verzet
Rond kwart voor vier bezochten agenten de woning, omwonenden klaagden over de rook.Op een tafel in de woning lagen voorwerpen voor het gebruik van verdovende middelen en een lijntje poeder. Op het moment dat de agenten het viertal wilden aanhouden verzetten zij zich heftig, waarbij een schop en een bezem tegen de agenten werd gebruikt. Met gebruik van pepperspray zijn de verdachten aangehouden.

Onderzoek
Na overleg met de officier is de schuur van de woning doorzocht. Hier zijn diverse verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten, een 25jarige vrouw uit Apeldoorn, een 23-jarige man uit Apeldoorn, een 25-jarige man uit Raamsdonkveer en een 28-jarige man uit Wijngaarden zijn in verzekering gesteld. De aangetroffen stoffen worden nader onderzocht. Door de agenten is aangifte gedaan van bedreiging.