ALBLASSERDAM – De vijf woonwagenwoningen aan de Poldersemolenweg (nabij Sportpark Souburgh) in Alblasserdam, die in de afgelopen maanden zijn gebouwd, zijn klaar. Maandag 8 mei 2017 is de sleuteloverdracht aan Woonkracht10 en de nieuwe bewoners. De verhuizing van de eerste vijf gezinnen, die nu nog op het woonwagenkamp aan de Staalindustrieweg in het Damdorp wonen is dan een feit. “Een belangrijk moment voor de bewoners, want zij sluiten hiermee een lange periode van wachten en onzekerheid af. Wethouder Zandvliet is dan ook verheugd dat het zover is,” zo laat de gemeente in een persbericht weten.

Met het opleveren van de woningen wordt volgens de gemeente ‘een belangrijke stap’ gezet in het langlopende traject om de woonwagenlocatie aan de Staalindustrieweg te ontmantelen. Op 1 januari 2019 moet deze plek vrij zijn van bewoning.

Het startsein voor de bouw van de vijf woningen werd in september gegeven. Voor de overige elf gezinnen van het woonwagenkamp aan de Staalindustrieweg wordt een nieuwe standplaatslocatie aangelegd. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Foto’s: Cees van der Wal en Peter Stam.