ALBLASSERDAM – Op vrijdagavond 5 mei 2017 organiseerde de Alblsserdamse atletiekvereniging AAA voor de 37-ste keer de jaarlijkse Bevrijdingsloop. Bijna honderd deelnemers stonden aan de start die hen voerde over een parcours langs de molens. Het parcours bestond uit een ronde van ongeveer vier kilometer die door de atleten maximaal drie keer en door sportief wandelaars twee keer kon worden afgelegd. Voor de jeugdatleten was een kleine ronde uitgezet van ongeveer twee kilometer.

Het weer was niet al te warm wat een prima conditie betekende voor een loopwedstrijd. Vele deelnemers deden daarom mee voor de volle drie rondes. “Voorgaande jaren gingen een aantal atleten van AAA eerst het bevrijdingsvuur ophalen om daarna hier deze wedstrijd te starten. Dat is inmiddels iets versoberd. Desalniettemin ademt de loop nog steeds het voorrecht dat we alles in alle vrijheid kunnen doen in ons dagelijks leven. Dus ook het organiseren van en deelnemen aan deze loop,” Aldus Ton Forman, organisator van deze loop.

De uitslag van de 12 km is voor de heren: 1. Jan Andeweg in 46:05, 2. Redmer Bultema in 46:23, 3. Jeroen Gilijamse in 51:35

Bij de dames: 1. Esmee Boer in 1:05:33,2. Cora Verweij in 1:10:57,3. Caroline de Reuver in 1:17:28

Esmee Boer uit Alblasserdam neemt de eerste prijs in ontvangst.